Chauffør i retten for trafikdrab

Tirsdag begynder retssagen mod en lastbilchauffør, som er tiltalt for i december at være årsagen til, at et ægtepar fra Slagelse omkom i en trafikulykke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten tager i dag tirsdag hul på sagen mod en lastbilchauffør fra Odense, som er tiltalt for at være skyld i en trafikulykke, der sidste år kostede et æegtepar fra Slagelse livet. Det skriver Sjællandske.

17. december kom chaufføren kørende på motorvejen mellem Sorø og Slagelse, da han ved et vejarbejde pludselig trak ud i sporet ved siden af. Her ramte han det ældre ægtepars bil, som blev skubbet over i nogle andre biler, hvorefter den brød i brand.

Anklager: Det var hensynsløs kørsel

Ægteparret fra Slagelse mistede livet, og chaufføren er nu tiltalt for uagtsomt manddrab. Straframmen er op til 4 års fængsel, men anklager i sagen Daniel Dokkedahl mener, at chaufføren udviste hensynsløs kørsel, og at chaufføren derfor skal straffes efter en paragraf om skærpende omstændigheder, hvor straframmen er op til 8 års fængsel.

- Chaufføren var hverken spiritus- eller narkopåvirket, så det er udelukkende spørgsmålet om hensynsløs kørsel, der indgår i anklagen, siger Daniel Dokkedahl til avisen.

Sagen forventes afsluttet på fredag.