Byrådsmedlem beskyldes for ufine forretningsmetoder

Lokale virksomheder i Sorø beskylder politiker for at skræmme deres kunder væk i kølige anmeldelser på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den konservative politiker i Sorø Kommune, Johannes Dahl Lumholt bliver nu udsat for alvorlig kritik for sine forretningsmetoder. 

Det er indehaveren af virksomheden Webhalløj, der er utilfreds. Han mener, at politikeren bruger Facebook til at skræmme hans kunder væk.

Christian Andersen, der bor i Sorø og til daglig driver sin virksomhed, der blandt andet sælger hjemmesider fra kontoret i Ringsted fik nemlig for nylig sin dårligste anmeldelse til dato.

Kun én enkelt stjerne ud af fem mulige – virtuelt uddelt på virksomhedens side på Facebook.

-  Jeg tænker, det er forfærdeligt og at jeg bliver nødt til at finde den her person og høre, hvad der er gået galt i vores leverance, fortæller Christian Andersen.

Den noget kølige anmeldelse af Webhalløj kom fra en Facebook-profil ved navn Ilse Nørgaard. Der gik dog ikke længe før Christian Andersen fandt ud af, at profilen slet ikke eksisterer i virkeligheden. For profilen er falsk og i stedet oprettet af Johannes Dahl Lumholt, der sidder i byrådet for de Konservative i Sorø.

Udover Christian Andersens virksomhed har også Sorø Reklame og Nisted Bruun Reklamebureau A/S fået den dårlige anmeldelse fra den falske profil. Alle tre leverer produkter som webløsninger og reklame og de er i direkte konkurrence med byrådsmedlemmets eget firma, lyder det.

-  Mit eget personlige gæt er, at han forsøger at promovere sin egen forretning, siger Christian Andersen.

Johannes Dahl Lumholt (C) ønsker ikke selv, at kommentere på sagen. Han skriver i stedet i en mail til TV ØST, at:

Når man som mit firma arbejde professionelt med social medier, bruger man nogle gange testprofiler. Jeg har brugt testprofiler til undervisning og afprøvning af nye funktionaliteter. Jeg skulle selvfølgelig ikke have brugt profilen til at teste det nye stjernesystem på andre virksomheder. Derfor har jeg givet dem min uforbeholdne undskyldning, ligesom jeg har givet dem 5 stjerner.

Den forklaring giver Christian Andersen dog ikke meget for.

- Jeg synes, det er moralsk forkert og det her med at konkurrere på, hvem der er bedst til at dolke hinanden i ryggen er ikke noget, vi har lyst til og være med til, siger han.

Borgmester i Sorø Kommune, Gert Jørgensen (C) ønsker ikke at kommentere på sagen.