Busserne på Sjælland og øerne bliver gule

Tirsdag besluttede trafikselskabet Movia, at farven på busserne bliver gul.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De gule busser, som man kender fra HT-området, vil fremover brede sig over resten af Sjælland og øerne. Bestyrelsen for trafikselskabet Movia har valgt den gule farve, da den er meget trafiksikker, og fordi 1.000 ud af omkring 1.500 busser allerede er gule. Prisen for at vælge en helt ny busfarve havde været omkring 75 mio. kr.

Én af de store fordele ved, at alle busser i hele Østdanmark får samme farve er, at busserne kan blive sat ind på linjer på tværs af de gamle amtsgrænser og blive flyttet rundt mellem garageanlæg i hele området. Informationen til de tusindvis af kunder, der tilsammen kører omkring 700.000 busture om dagen, får også fælles farve og design på køreplaner, hængeskilte i busserne og på movia.dk.

Busserne i hele Østdanmark bliver ikke gule over en nat. De får samme farve i takt med nye udbud af buskørslen. De første gule busser i Vestsjælland vil dukke op i gadebilledet i Slagelse, Holbæk og på et par lokale ruter nord for Ringsted fra januar 2008, når Movias 1. udbud træder i kraft.