Busserne kører igen

Samtlige busruter kører efter planen i dag. Der er ingen meldinger om strejker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man kommer ikke til at vente forgæves hvis man skal med bussen torsdag. Over hele regionen er strejken afblæst, og alle busserne er kørt ud af garagerne her til morgen. Det fortæller P4 Sjælland.

Det gælder også i Slagelse, Korsør og Holbæk, hvor 50 buslinier onsdag var ramt af arbejdsnedlæggelser blandt chaufførerene.

- Vi stopper nu, mens legen er god. Chaufførerne vil ikke risikere at miste passagerenes sympati, siger Jørgen Gøttrup, der er fællestillidsmand for buschaufførerne i Slagelse.

Forhandlingerne om nye overenskomster, der udover chauffører gælder havnearbejdere og lagerarbejdere har stået på i ugevis, men efter forhandlinger natten igennem mødes parterne igen i dag klokken 16.00.

Det er især lønnen, der er uenighed om. Over 70 procent af de mange overenskomster er allerede på plads, men hovedorganisationerne LO og Dansk Arbejdsgiverforening, DA, har peget på, at 3F og HTS på chaufførområdet skal levere et gennembrud på det såkaldte normallønsområde. Her fastsættes lønnen ved mødebordet.