Bryllup aflyst efter kommune klokkede i det

Drømmebrylluppet aflyst. Det var resultatet da et par fra Kalundborg havde valgt at blive gift uden for kommunen. Og det på trods af, at kommunen havde givet tilsagn om det modsatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skulle have været så fint. I lørdags skulle Sophie Wedderkopp have giftet sig med sin Ivan Hilstrøm Andersen på Stillinge Strand. Men fire dage før brylluppet skal stå, får de at vide, at det ikke kan lade sig gøre.

Grunden er, at de er bosat i Kalundborg Kommune - og Stillinge ligger i Slagelse Kommune.

- Det var en kæmpe skuffelse, og det gør ondt, når man lige har planlagt sit drømmebryllup, siger Sophie Wedderkopp til Sjællandske.

Da parret finder ud af, at det ikke er muligt for dem at blive viet på Stillinge Strand, forsøger de at finde et andet sted inden for Kalundborg Kommunes grænse. Men det lykkes ikke, da det er for kort varsel for alle de steder, de ringer op.

Herefter vælger de at aflyse brylluppet.

 

Planen var, at Sofie Wedderkopp og Ivan Hilstrøm Andersen skulle vies af Kalundborgs borgmester, Tommy Dinesen, i strandkanten ved Stillinge. Og den 10. juli modtager parret en bekræftelse af sted og dato fra Kalundborg Kommune.

Så Sophie Wedderkopp forstår ikke kommunens begrundelse, for KalundborgKommune har jo sagt god for vielsen ved vandkanten:

- Jeg har ingen ord for det. Jeg forstår slet ikke, hvordan det kan ske. Vi lever hverken i Rusland eller i det 18. århundrede. Man får lyst til at slå nogen ihjel, siger hun. Parret har planlagt brylluppet i et år. Sophie skulle være ankommet til hest, og Ivan i amerikanerbil. 50 gæster skulle være bænket om bryllupsbordene, og maden var bestilt. 

Aflysningen koster 70.000 kr., for det var umuligt at afbestille med fire dages varsel.

- Hvem skal betale alle de regninger? Jeg har lyst til at sende dem til Kalundborg Kommune. Jeg ved ikke, hvornår vi så bliver gift, for det er ikke noget, vi har råd til igen lige forløbigt, siger Sophie Wedderkopp.