Broforbindelse over Kattegat rykker nærmere

DSB støtter nu en række jyske politikere i, at en bro over Kattegat er den bedste måde at forhindre et kommende trafikalt kollaps mellem Jylland og Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En bro mellem Kalundborg og Århus via Samsø rykker stadig tættere på og kan ende med at overhale Femer-broen indenom, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.  

Formanden for de danske regioner, Bent Hansen (S) fra Region Midtjylland, er med opbakning fra samtlige borgmestre i Midt- og Nordjylland så sikker, at han tror på en aftale om at bygge broen inden to år.

DSB's administrerende direktør, Søren Eriksen, ser en broforbindelse over Kattegat som den mest perspektivrige løsning på de voksen kapacitetsproblemer i trafikken mellem Jylland og Sjælland.

Hvis der ikke skal ske et trafikalt sammenbrud, er man nødt til at undersøge en fast forbindelse over Kattegat, da det er den mest perspektivrige løsning i forhold til togdriften. En Kattegat-bro vil gøre det muligt at etablere et hurtigt TGV-tog mellem Århus og København med en rejsetid på under en time, fastslår Søren Eriksen.

Bent Hansen er heller ikke i tvivl om, at broen kommer.

- Den er helt afgørende, hvis man vil binde Danmark sammen. Jeg tror, at beslutningen er truffet inden to år, og at broen står færdig om 15-18 år, siger regionsformanden.