Brand skaber giftig røg i Holbæk

Der er fare for sundhedsfarlig røg fra brand i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beboere i Holbæk blev omkring midnat natten til fredag bedt om at holde sig inden døre, da der udbrød brand i en flamingofabrik på Østerled.

Politiet vurderer, at røgen fra branden kan være sundhedsfarlig. Derfor blev beboerne bedt om at gå indendøre, lukke døre og vinduer, stoppe ventilationen og lytte til Danmarks Radio for yderligere information.

Det er firmaet SCA Packaging, der har en flamingofabrik i Holbæk.

Falcks indsatsleder, Rene Frylund, oplyser, at branden brød ud ved 22-tiden torsdag aften. Ilden fik fat i støberummet i produktionshallen, men hen omkring midnat begyndte redningsmandskabet at frygte, at ilden kunne sprede sig til lagerområdet, der rummer et større oplag af giftige materialer.

- Derfor valgte vi i samråd med politiet at varsle hele byen, siger Rene Frylund.

Derfor lod man ved midnatstid sirenerne hyle over Holbæk og bad samtidig Danmarks Radio om at gå ud med en særmeddelelse.

Indsatsledere vurderer dog umiddelbart, at branden kan holdes inde i produktionshallen. Det var for at være på den sikre side, at man valgte at advare borgerne.

- Der er tale om sort røg, der ikke umiddelbart er giftig, men det er klart, at det er ikke sundt at indånde den i større mængder, siger vagthavende hos politiet i Holbæk.

Falck i Holbæk fik hjælp af flere nabobrandvæsner og Beredskabsstyrelsen i Næstved. I alt var omkring 50 brandfolk sat ind mod flammerne.