Brand på plejecenter

Det var uforsigtighed med en cigaret der var skyld i at der blev slået alarm på et plejecenter i Hørve

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Personalet handlede hurtigt da brandalarmen i dag lidt over ni, gik på plejecentret Bakkely i Hørve. En ældre dement beboer havde været så uheldig at en cigaret antændte hans jakke. Da personalet kom ind i den ældre mands lejlighed, fandt de ham ifærd med at forsøge at slukke ilden ved at træde på jakken. Flammerne slikkede ham op af benene men de to medarbejdere fik ham i sikkerhed og fik også slukket ilden med en brandslukker.

Odsherreds Brandvæsen blev tilkaldt, ligesom flere ambulancer, der bragte den demente mand og de snarrådige medarbejdere til undersøgelse på Holbæk Sygehus. Alle slap dog med forskrækkelsen og den demente mand er nu igen tilbage i sin lejlighed.

Ifølge Søren Schytt der er leder på Bakkegården, er det et kendt problem, at demente beboere på plejecentre udgør en stor brandrisiko: "Det kan vi jo se i dag, at det er farligt at der ryges på demensafdelinger. Men det er jo sådan at de beboere vi får ind, de afspejler det samfund som vi har, og de demente har jo også deres rettigheder, så det kan ikke være anderledes."