Børn snydes for musik

Nedskæringer går ud over ordningen "Musik i tide", der giver folkeskoleelever mulighed for at opleve professionelle koncerter på skolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

50.000 børn snydes for at opleve en skolekoncert i næste skoleår. Det er resultatet af de stramme økonomiske rammer som Kulturminister Brian Mikkelsen har pålagt Statens Kunstråd.

Kunstrådet har beskåret bevillingen til skolekoncerter med 2,3 mio kr. i 2008.Og det går altså ud over børnenes mulighed for at opleve koncerter med professionelle musikere.

Kunstrådet har siden 2005 bevilget godt tre mio kroner om året til børns møde med levende, professionel musik gennem ordningen "Musik i tide". Men i 2008 er der imidlertid kun bevilget én million kroner, og det betyder at 50.000 færre børn vil blive inviteret til koncerter på deres skole i næste skoleår.

I vores region er det børn i kommunerne Guldborgsund, Vordingborg, Næstved, Ringsted, Slagelse og Odsherred, der risikerer at blive snydt for en kulturel oplevelse.

Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen kræver nu en forklaring i folketingets kulturudvalg.

- Vi kan ikke gøre nok for at stimulere børns kreative og musiske udvikling, og kulturministeren har et ansvar for at det nu går den forkerte vej med børns mulighed for at opleve musik, siger han.