Borgmestre vil blive på posten

En presset økonomi og stram styring fra regeringen får ikke borgmestrene til at løbe af pladsen. Her i regionen genopstiller alle på nær to til kommunalvalget næste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Størstedelen af landets borgmestre er klar til valgkamp, når der er kommunalvalg i 2009 - og her i regionen er det kun Finn Madsen (SocDem) fra Odsherred og Jørn Sørensen (RadV) fra Holbæk, der IKKE genopstiller. Det viser en rundspørge, som Ritzau har foretaget

Mange borgmestre  mener dog, at kommunalreformen har gjort arbejdet hårdere.

- Jeg har da overvejet det mere nøje end tidligere, om jeg skulle genopstille. Men på den anden side vil jeg også gøre arbejdet med kommunalreformen færdigt, og det føler jeg ikke, at jeg har nået endnu, siger Ivan Hansen (SocDem), der har været borgmester i Sorø siden 1990 og i den ny Sorø storkommune siden 2006.

Næsten halvdelen af landets borgmestre forventer, at servicen i kommunen bliver dårligere til næste år. Men selvom der har været flere upopulære beslutninger med besparelser siden reformen, så får det heller ikke Næstveds borgmester gennem 20 år, Henning Jensen (SocDem), til at kaste håndklædet i ringen.

- Jeg synes det er bedre, at jeg træffer de upopulære beslutninger, i stedet for at et ny borgmester starter med det. Inden jeg siger farvel og tak, vil jeg gerne have en mere robust kommune, siger 62-årige Henning Jensen, der forventer at sige stop ved valget i 2013.