Borgmestre støtter V-kandidat

Der er opbakning fra V-borgmestrene i Region Sjælland til den nu eneste politiker, der gerne vil være spidskandidat for Venstre til regionsrådsvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Venstres sandsynlige bud på en spidskandidat til regionsrådsvalget, viceborgmester I Holbæk og formand for Kommunekontaktrådet i Region Sjælland, Jens Stenbæk, får det ene flotte skudsmål efter det andet fra Venstre-borgmestre. Det skriver DAGBLADET Køge.

Stenbæk tegner nu til at blive valgt som Venstres bud på en en ny regionsrådsformand efter Kristian Ebbensgaard, Køge, efter at Kirsten Devantier, Næstved, i går overraskende meldte sig ud af kampen.

- Jens Stenbæk har ydet en fremragende indsats som formand for  kommunekontaktrådet. Han har en fantastisk evne til at lægge sine ting frem, og jeg tror, han vil være en samlende figur for hele regionen, og han vil være en god formidler af det brede samarbejde, siger Lejre-borgmester Flemming Jensen.

Ringsted-borgmester Niels Ulrich Hermansen har også et særdeles godt indtryk af Jens Stenbæk fra kommune-samarbejdet.

- Han har været i stand til at skabe et rigtig godt samarbejde mellem de 17 kommuner i regionen. Han er altid velforberedt, og han vil være en spændende spidskandidat, siger Ringsted-borgmesteren.

Kirsten Devantier, der udover at være medlem af Regionsrådet også er byrådspolitiker i Næstved, siger, at hun i påskeferien er kommet på andre tanker, og at det er grunden til, at hun ikke længere stiler efter at blive spidskandidat for Venstre.

- Jeg vil meget gerne også være aktiv politiker i Næstved. Det synes jeg vil være svært som regionsrådsformand, siger Kirsten Devantier til DAGBLADET.