Borgmestre protesterer mod bureaukrati

Et brev på 101 sider sendt til landets hårdt pressede jobcentre har fået borgmestrene i Region Sjælland til at protestere. Brevet indeholder 29 nye, detaljerede regler, som jobcentrenes medarbejdere fik mindre end et døgn til at sætte sig ind i.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er for meget bureaukrati på kommunernes jobcentre. Det tager for meget tid og færre kommer i arbejde på et ellers arbejdskrafthungrende arbejdsmarked.

Det har fået alle borgmestrene i Regionen Sjælland til at skrive under på et protestbrev til Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. Borgmestrene vil have færre regler og mindre bureaukrati i de kommunale jobcentre.

- Vi syntes, at det er meget uheldigt, at de vælte nye regler ned over os, siger Ringsteds Borgmester Niels Ulrich Hermansen. Han er en af de mange borgmestre der har skrevet under på brevet.

- Problemet er, et vi får et hav af regler, der skal implementeres på ultrakort tid. Det er ikke rimeligt overfor de ansatte i kommunerne, siger han.

Det var 101 sider langt brev med 29 detaljerede regler, der for nylig landede på jobcentrenes borde, der blev den udløsende faktor for borgmestrenes vrede.

Det er bare for meget - vi er ligesom nået en grænse for, hvad man kan byde folk. Jeg mener, at vi har en pligt til som øverste ansvarlige i kommunerne at sige, at grænse nu er nået for, hvad vi kan accepterer. Vi har nået grænsen for, hvad vi kan byde vores medarbejdere, siger Niels Ulrich Hermansen.