Borgmester gav 300.000 kr. til cykelløb

Medlem af økonomiudvalget i Odsherred Kommune underer sig over, hvorfor der er brugt over 300.000 kroner til et cykelløb, uden det er blevet debatteret i udvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var med en vis forundring, at Hans Møller Olsen (V) fik kendskab til en pressemeddelelse fra Odsherred Kommune om, at kommunen har brugt over 300.000 kroner på sponsorudgifter til det internationale cykelløb Grand Prix Copenhagen-Odsherred Classic, der fandt sted den 1. maj.
 

Hans Møller Olsen sidder nemlig i økonomiudvalget, som normalt bestemmer, hvad kommunen skal bruge penge på, men udgifterne til cykelløbet var ikke blevet diskuteret på forhånd. Derfor stillede han på udvalgets møde i denne uge spørgsmål om forbruget. Det fortæller Holbæk Amts Venstreblad.
 

- Jeg ville gerne vide, hvor meget cykelløbet egentligt havde kostet kommunen, og hvilken konto pengene var taget fra. Jeg kunne jo se, at det var et rimeligt stort beløb, forklarer den tidligere borgmester i Trundholm.
 

Svaret var ifølge Hans Møller Olsen, at der er brugt 312.000 kroner, og at de bliver trukket fra en konto, der går til det, der bliver betegnet som »øvrige turistaktiviteter«.
 

- Økonomiudvalget har ikke været vidende om det. Det er noget, som borgmesteren har håndteret egenhændigt. Det er muligt, det er en god investering, men vi vidste ikke noget om det, siger Hans Møller Olsen, som ønsker, at medlemmerne i udvalget bliver taget med på råd, hvis der kommer lignende sager i fremtiden.
 

Borgmester Finn Madsen (S) var ikke til stede på økonomiudvalgets møde, da han holder ferie, men han vil gerne kommentere byrådskollegaens kritik.
 

- Det er almindelige driftsomkostninger, og det er ikke normalt, at de skal godkendes i udvalget, så længe det ikke er en tillægsbevilling, siger Finn Madsen til Holbæk Amts Venstreblad.
 

Han forklarer, at der blev afsat 350.000 kroner på kontoen, som sidste år dækkede udgifterne til markedsføringen af Solvogn-udstillingen. I år besluttede han og direktionen, at de skulle bruges på at reklamere for det internationale cykelløb, og hovedparten er gået til et magasin med annoncer samt artikler
om Odsherred som turist- og erhvervsområde.