Bombealarm skabte trafikkaos

Efter at bombehunde i nat brugte flere timer på at gennemsøge Ringsted Station kunne politiet konkludere, at en bombetrussel var falsk alarm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Hej, jeg vil bare sige, at der er en bombe på Ringsted Station!

Sådan lød beskeden i aftes, da en person ringede til DSBs kundecenter i Holstebro i Jylland. Politiet tog ingen chancer, og fik stationen afspærret og stoppet alle tog til og fra Ringsted.

Mens togdriften ikke kunne passere det trafikale knudepunkt på Sjælland gennemsøgte politiet med bombehunde stationsarealet.

Efter flere timers søgen var konklusionen, at der var tale om en falsk anmeldelse, og klokken 03.30 i nat fik DSB igen lov til at lade togene passere Ringsted.

- Det er altid et dilemma. Vi ved jo godt, at der nogle gange er nogen, der ringer ind med en falsk alarm, men man tør jo ikke tænke på, hvad der ville ske, hvis vi ikke reagerede, og der så sprang en bombe. Så ville politiet nok ikke umiddelbart få ros, siger kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, i dag til TV2 Øst.

Derfor reagerer politiet altid, og får bombehundene ud at undersøge forholdene. - Det er ærgeligt, når vi skal bruge ressourcer på at gennemsøge noget, der viser sig at være en falsk alarm. Synd at folk ikke har noget bedre at bruge tiden på, siger Carsten Andersen.

Lige nu prøver politiet at finde den mand, der ringede ind til DSBs callcenter. - Man kan se, at han ringede fra Jylland, men derudover ved vi ikke så meget endnu. Vi er ikke så optimistiske, det skal ikke være nogen hemmelighed, siger kommunikationsmedarbejderen, og opfordrer til at folk, der måtte vide noget om bombealarmen i går henvender sig til politiet på telefon 114.

Folk som har billeder af toge, der holder stille eller bombeeftersøgning på Ringsted Station, kan sende dem til TV2 Øst på 1231 og skriv "Øst" i emnefeltet inden man sender sin MMS.