Biograf på trapperne i Ringsted

Hvis alt går vel og økonomien falder på plads, så får Ringsted en ny biograf, i tilknytning til Ringsted Centeret, det skriver Dagbladet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Filmelskere kan godt begynde at glæde sig: Efter et større arbejde med planlægning, overvejelser og udarbejdelse af arkitekttegninger er vejen nu banet for en ny biograf i tilknytning til Ringsted Centret, skriver Dagbladet Ringsted.

Oprindeligt var det planen, at biografen skulle indrettes på centrets førstesal, men den idé er nu opgivet. Det kunne nemlig ikke lade sig gøre at få placeret tre fornuftigt proportionerede sale på etagen.

I stedet har Nordicom og Kino lagt en plan om at indrette biografen i gården ved nummer 21, nær børnetøjsbutikken Mille Malle.

- Vi har fået tegnet et biografprojekt, som Steen (Kristensen, Kinos ejer, red.) kigger på. Vi regner med at rive nogle bygninger i baggården ned og indrette tre sale med i alt 400 pladser, fortæller projektudvikler Bent Arvidsen fra Nordicom, som ejer Ringsted Centret.

Før byggeriet går i gang, skal finansieringen dog på plads. Nordicom er indstillet på at betale for bygningerne, mens Kino selv skal stå for
indretningen, der udover stole og popcornmaskiner også omfatter lærreder, lydanlæg og ikke mindst filmfremvisere. Den slags er ikke billigt, når man gerne vil indrette en fremtidssikret biograf, så det er næppe noget, Kino vil kunne finansiere alene.

Derfor skal Steen Kristensen nu i gang med at analysere forventningerne til et kommende billetsalg og søge tilskud og finde sponsorer.