Bil-køer vokser eksplosivt

Voldsom udvikling i trafikken de kommende år betyder at pendlere mellem Næstved og København kommer til at bruge fire timer dagligt i bilkøer

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis regionens bilister er trætte af køkørsel i dag, kan de trøste sig med, at det er det rene vand i forhold til situationen om bare få år.

Landets øverste chef for statsvejene, Vejdirektoratets direktør Henning Christiansen, advarer i Berlingske Tidende om, at trafikanterne vil komme til at opleve en fordobling af rejsetiden mellem hjem og arbejde på grund af kritisk trængsel, hvis ikke politikerne inden for relativt kort tid vedtager et stort og langsigtet investeringsprogram til mange milliarder kroner til udbygning og etablering af nye motorveje.

- Hvis man lader stå til, vil det få store konsekvenser. Så vil man inden for en relativt kort årrække opleve en fordobling af rejsehastigheden. Hvis man eksempelvis skal fra Næstved til København, vil man meget hurtigt komme i en situation, hvor rejsetiden ikke længere er godt en time, men lidt over to timer, siger Henning Christiansen.

Alene på den strækning kommer pendlere altså til at spilde det, der svarer til en halv arbejdsdag i bilkøer.

- Det er vigtigt, at man allerede nu får truffet en række beslutninger og lagt en investeringsstrategi. Både af hensyn til trafikanterne men også af hensyn til kommunernes planlægning og erhvervslivets lokalisering, siger Henning Christiansen.

Transportminister Flemming Hansen (K) siger, at han glæder sig til at se Infrastrukturkommissionens færdige rapport, og indtil den foreligger, vil han ikke komme med udmeldinger. På forhånd vil han dog heller ikke afvise, at der bliver behov for at bygge nye store vejanlæg.

 

/Ritzau/