Bendtsen var inde i bankTrelleborg-købet

Erhvervsminister Bendt Bendtsen gav Finanstilsynet lov til at mægle i Sydbanks køb af bankTrelleborg, fremgår det af et svar til Folketinget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Erhvervsminister Bendt Bendtsen (Kons.) gav Finanstilsynet lov til at sætte sig for bordenden i forhandlingerne om Sydbanks overtagelse af bankTrelleborg. Det fremgår af et svar, som ministeren har givet Folketingets Erhvervsudvalg.

Det skriver Nyhedsbrevet Finans.

Svaret bekræfter de formodninger, som en ekspert i bankredninger tidligere har fremsat i Nyhedsbrevet, nemlig at Finanstilsynet har virket som mægler mellem de to banker i fusionen på samme måde, som det gjorde ved bankredninger i 1980'erne og 1990'erne.

- Mandatet giver Finanstilsynet mulighed for at føre drøftelser med interesserede parter og interessenter med henblik på at løse krisen, eller på rekonstruktion af pengeinstituttet, og i den konkrete sag har Finanstilsynet således fået tildelt et sådant mandat fra mig, skriver erhvervsministeren i sit svar til udvalget.

Det er socialdemokraterne, der har taget initiativ til forespørgslen til ministeren om, hvilke ministre der var inddraget i Sydbanks køb af bankTrelleborg. Og partiets medlem af erhvervsudvalget, Orla Hav, mener at forløbet i sagen bør give Bendt Bendtsen anledning til at tjekke ministeriets procedure ved bankredninger.

- Problemet er jo, at mindretalsaktionærerne føler sig skoldet i den her proces. Og det er ikke særligt betryggende. Derfor vil vi opfordre ministeren til at tage initiativ til at få undersøgt, om det er de rigtige procedurer, man tager i anvendelse ved sådan nogle bankredninger. Det er jo ikke første gang, det er gået galt, siger Orla Hav blandt andet med henvisning til sagen om Himmerlandsbanken.

Han mener, at det må være Finanstilsynets opgave at sikre dem, der har værdier i banken bedst muligt.

- Det, Finanstilsynets redningsplan bør sikre, er, hvordan det kommer bredest muligt ud, så man får de bedste bud på overtagelsen af banken, siger Orla Hav.

Se mere om sagen på vores temaside: 

http://www.tv2east.dk/trelleborg/