Behandlingsgaranti er et flop

Sygehusene i Region Sjælland kan ikke overholde den behandlingsgaranti, der træder i kraft i dag. Og de kommer heller ikke til det, vurderer formanden for Garantiudvalget, der kalder loven et politisk flop.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag træder loven om behandlingsgaranti inden for én måned i kraft. Men borgerne i region Sjælland skal ikke  regne med, at de i alle tilfælde kan få plads på sygehuset indenfor 30 dage.

- Jeg synes det er et politisk flop, at der skal være 30 dages behandlingsgaranti. Jeg tror, at virkeligheden vil vise, at vi ikke er i stand til at ændre ret meget i forhold til i dag, siger formanden for Garantiudvalget, Lennard B. Nielsen. Han begrunder det med lægemangel og begrænset kapacitet på hjælpemidler. 

Lennard B Nielsen understreger dog, at der på mangeområder allerde er kortere ventetid end 30 dage - blandt andet til kræftbehandling, hvor ventetiden kun er to dage.

Men selvom Region Sjælland nu indretter en særlig garantiklinik på Faxe Sygehus - og senere én i Ringsted - så tror han ikke på, at det nogensinde bliver muligt at overholde loven om behandlingsgaranti fuldt ud.

Garantiklinikkerne skal tage sig af mindre kirurgiske lidelser som for eksempel åreknuder. De skal bemandes med læger og sygeplejersker, der for en god betaling arbejder i deres fritid.