Bedre sundhedsvaner

I kommunerne Næstved og Guldborgsund kan flere tusind borgere nu se frem til at få kortlagt deres sundhedsvaner. Projektet glæder især Guldborgsund Kommune. Her dør borgerne nemlig tidligere end i resten af landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For meget rygning, usund mad og al for lidt motion.

Den dårlige livsstil skal bekæmpes i Næstved og Guldborgsund Kommune. Det skal en omfattende sundhedsundersøgelse nu hjælpe med. 

- Vi vil jo gerne deltage, fordi vi her i Guldborgsund Kommune har den tiende laveste gennemsnitslevetid i Danmark. Det har jo også noget at gøre med det helbredsmæssige, og det er egentlig det, vi gerne vil undersøge, fortæller Maibritt Kuszon, der er sundhedschef i Guldborgsund Kommune.

Til næste år vil 40.000 borgere i Guldborgsund Kommune modtage et brev med spørgsmål om livsstil. 20.000 af borgerne vil derudover modtage et direkte tilbud om et helbredstjek.

Undersøgelserne foregår blandt andet ved, at en bus fyldt med eksperter kommer til kommunen, hvor de blandt andet vil måle deltagernes konditionstal, kolesteroltal og blodsukker.

Maibritt Kuszon håber på, at informationerne om borgernes sundhed vil kunne hjælpe med at tegne en bedre sundhedsprofil i fremtiden.

Guldborgsund Kommune er sammen med Næstved Kommune blevet udvalgt til at deltage i det landsdækkende sundhedsprojekt.

Projektet er finansieret af Tryg Fonden, Indenrigs- og Sunhedsministeriet.