Banker undersøges for ulovligt prissamarbejde

Syv lokalbanker - heraf fem i regionen - mistænkes for at have delt markedet imellem sig og koordineret priserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Konkurrencestyrelsen har i al hemmelighed gennemtrævlet syv lokale banker på mistanke om for aftalt spil om priser og gebyrer. Bankerne er under mistanke for at have indgået ulovlige aftaler, der sætter konkurrencen ud af kraft til skade for kunderne, skriver Berlingske Tidende.
 
De seneste 10 måneder har konkurrencemyndighederne gravet sig igennem bunker af belastende materiale papirer i fra bankerne, og onsdag fremlægger Konkurrencestyrelsen ifølge bladets oplysninger sine konklusioner for Konkurrencerådet. Herefter risikerer de syv banker at blive meldt til politiet, fordi de har delt markedet imellem sig og koordineret priser, når de
eksempelvis stiller garanti i forbindelse med huskøb.
 
Konkurrencestyrelsen ønsker ikke at kommentere de hårde anklager, men helt usædvanligt ventes Konkurrencerådets møde at blive efterfulgt af et pressemøde på grund af den kontroversielle og højtprofilerede sag.

De syv banker er Lokalbanken i Nordsjælland, Skælskør Bank, Diba Bank i Næstved, Vordingborg Bank, Lollands Bank, Møns Bank og Totalbanken på
Fyn. De syv banker er med i en såkaldt erfagruppe, der har eksisteret siden 1978, og det er angiveligt i det forum, de ulovlige aktiviteter er foregået.
 
Konkurrencestyrelsen ønsker ikke at kommentere de hårde anklager, men styrelsen har helt usædvanligt planer om at indkalde til at pressemøde onsdag.
 
De syv banker har allieret sig med topadvokaten Gitte Holtsø fra det højt profilerede advokatfirma Plesner.
 
- Det er klart, at vi vil anke, hvis sagen går os imod, fordi det er fundamentet for, at vi kan overleve, siger bank-direktør Ole Kühnel fra Vordingborg Bank.
 
Han henviser til, at samarbejde mellem de mindre banker er nødvendigt på grund af kompliceret lovgivning og nye produkter på bankernes hylder.