Asbestramt skole klar med plan

Langebækskolen i Stensved ved Vordingborg er ramt af asbest, og nu ligger genhusningsplanen klar. Alle elever skal møde på onsdag, når skolen igen starter op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I torsdags fortalte TV2 Øst om Langebækskolen i Stensved, hvor der under en installation af et nyt ventilationsanlæg blev konstateret asbest på skolen loft. I frygt for at asbestfibre havde bredt sig til skolens klasselokaler, blev en del af skolen forseglet.

I dag er genhusningsplanen klar, så der er ingen elever, der får en ekstra fridag i denne omgang. Ifølge skoleleder Torben Folke Månsson så er der fundet rimelige lokaler til alle eleverne.

- Fra på onsdag vil eleverne få undervisning i Langebækhallen, Samlingshuset og i gymnastiksalen. Vi har også  opstillet telte på græsset ved skolen for at få det hele til at gå op, siger Torben Folke Månsson.

Alle elever skal på onsdag møde i Langebækhallen, hvorefter de vil blive fordelt i de nye lokaler.

Der er endnu uvist, hvor lang tid undervisningen skal foregå i andre lokaler.

- Jeg håber, vi kan flytte klasserne indenfor på skolen igen om tre uger, men det kommer selvfølgelig an på, hvad prøverne viser. Det vil jo altid have en afsmittende effekt, når undervisningen ikke foregår i normale omgivelser, siger Torben Folke Månsson.