Aronia bær

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

1 kg aroniabær ( eller andre bær )

1 kg sukker ( efter smag )

1/2 dl vand

50 gr. sukker

25 gr. smør

100 gr. Nødder-  her macademian

lidt vand

1 æble

1 stænk sød spiritus

10-12 friske aroniabær

1 tsk sukker

1 knivspids vanilje sukker

1 dl pasteuriserede æggehvider

50 gr sukker

skovsyre til pynt

Kog bærerne langsomt op med sukker og lidt vand i en tykbundet gryde

Lad det simre til en grødet konsistens

Varm sukker op på en pande og tilsæt smør

Når det er smeltet vendes nødderne i og et lille skvæt vand

Lad vandet dampe af

Del en 10 -12 stykker bær på midten til brug for dekoration

Kom lidt sukker og vanilje sukker over

Lav små kugler af æble med parisiennejern eller lille ske

Mariner med sød spiritus- her honning sjus

Rør æggehvider stift med sukker

Og kom skummet op i en sprøjtepose

Anret aronia kompotten i bunden

Kom æblerne på

Pynt med de karameliserede nødder, de halverede bær, små skumdutter og til sidst skovsyre