¨

To-årig nægtet hjælp

Foto: TV ØST

Ambulancefolk nægtede at tage blødende to-årig pige med på sygehuset. Da hun ankom i taxa mere end en time senere, havde hun ifølge moderen mistet store mængder blod.

Den 26-årige mor Christina Falkentorp fra St. Heddinge oplevede forleden sit livs mareridt, da et operationssår på hælen af hendes to-årige datter, Salina, sprang op.

Blodet var gået igennen en tyk bandage og en madras. Derfor kontaktede hun Køge Sygehus, der straks sendte en ambulance. Men da ambulancefolkene ankom, nægtede de at tage den lille pige med, fordi de ikke mente, at det var alvorligt nok, fortæller hun søndag til Ekstra Bladet.

I stedet bestilte ambulancefolkene en taxa, som ankom efter 50 minutter. I taxaen mistede moderen kontakten til datteren, der blev mere og mere stille. Og på Køge Sygehus konstaterede lægen, at pigen havde mistet store mængder blod, og kun med nød og næppe kunne klare sig uden en blodtransfusion.

Moderen kræver nu både en undskyldning og en forklaring fra ambulancetjeneste. Erik Bruun Rasmussen, der er ambulancechef i Region Sjælland, siger til avisen, at han er ved at indhente oplysnninger fra de pågældende personer, og ikke vil udtale sig om sagen, før han har dem.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App