¨

Arbejdspladser til Klintholm Havn

Foto: TV ØST

Klintholm Havn kan blive den store vinder, når arbejdet med vindmølleprojektet på Kriegers Flak starter.

Klintholm Havn på det sydøstlige Møn har set bedre dage. Det var dengang fiskeriet var på sit højeste, og havnen var den tredje største landingshavn af fisk i Danmark.

- Dengang var der gang i den hernede. Hele tiden var der nogle på vej ud og andre på vej ind. Altid nogle at snakke med, siger Preben Kølle. Han er barnefødt i byen og var fisker i 30 år.

I dag er der kun få fiskere tilbage, og selvom beboerforeningen kæmper en brag kamp, og der kommer en del turister om sommeren, er der ikke meget liv i hovedgaden på en vinterdag.

Derfor er nyheden fra Klima- og Energiminister, Lykke Friis om, at havvindmølleparken på Kriegers Flak er den næste, der kommer i udbud godt nyt i byen.

Kriegers Flak ligger kun 20 kilometer fra Klintholm Havn, der dermed er et godt udgangspunkt som servicehavn for byggeriet.

Vordingborg kommune kæmper da også allerede nu for at gøre opmærksom på det. I øjeblikket er en helhedsplan ved at blive udført. Den er færdig til marts, og forhåbentlig kan den overbevise vinderen af udbuddet om, at Klintholm Havn ligger godt for byggeprojektet.

Går det som kommunen og beboerne i Klintholm Havn ønsker, kan det betyde 80 job i byggeperioden og 20 faste arbejdspladser bagefter.

- Så ville der da ske noget, og arbejdspladserne ville vores lokale restaurationer og købmanden også nyde godt af, siger Preben Kølle.

Planen er at bygge 200 vindmøller, som skal give strøm til 600.000 husstande. I alt vil projektet beskæftige 10.000 personer i byggeårene. Det er endnu usikkert hvornår byggeriet starter, men det skal stå færdigt i 2017.

 

02:34 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App