Arbejdsløse i Næstved skal under lup

De arbejdsløse skal ind til en samtale, hvor de selv skal komme med bud på, hvordan de igen kommer ud på arbejdsmarkedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu skal ledige 3F-medlemmer i Næstved selv hjælpe med til at afklare, hvorfor de trods jobsøgningskurser og mangel på arbejdskraft ikke har fået arbejde, skriver Nyhedsbrevet 3F.

- Vores medlemmer skal høres og give forslag og ideer til, hvad de selv oplever som deres styrker og barrierer, så de selv kan være med til at sikre en målrettet indsats i forhold til netop deres behov, siger næstformand i 3F Næstved, Anders Ellegaard.

Baggrunden er, at 3F har mange ledige medlemmer, som har været på det ene jobsøgningskursus efter det andet, men alligevel har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet trods den historisk lave ledighed. Det vil 3F Næstved og Næstved Jobcenter gøre noget ved.

Derfor har de søgt og fået penge fra Det Lokale Beskæftigelsesråd til et projekt, der skal analysere de i alt cirka 90 medlemmer af 3F Næstved, der har været ledige i tre måneder og derover.

- Det Lokale Beskæftigelsesråd og Jobcentret forventer, at projektet kan medvirke til at udvikle nye metoder til at give ledige fodfæste på arbejdsmarkedet. Vi ser samtalerne med de ledige fra 3F som første fase af et projekt, der har langt videre perspektiver, siger Jobcenterchef Jørgen Lundsager til Nyhedsbrevet 3F.

Projektet ventes afsluttet inden jul.