Ansættelse af havnechef skal kulegraves

Slagelses borgmester iværksætter nu en undersøgelse mod Korsørs tidligere borgmester Flemming Erichsen. Det sker efter rygter om, at han skulle have fået sin stilling som havnechef i Korsør havn på et uretmæssigt grundlag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rygterne har længe svirret i Korsør. Hvorfor fik den tidligere borgmester Flemming Erichsen - som ikke har en søfarts uddannelse -stillingen som havnechef, når der nu var 14 andre ansøgere?

Peter Lotinga fra Slagelse byråd er ikke i tvivl.
-Det lugter lidt af politisk kammerateri. Det kan jeg ikke lide. Dem der kommer til at betale, bliver borgerne, siger Peter Lotinga.

Det var i sidste øjeblik, at borgmesterens fremtid blev sikret. På et byrådsmøde sidste år, kun 1 måned inden Korsør kommune blev nedlagt, blev det nemlig besluttet, at stillingen som havnechef skulle besættes.

Ifølge Peter Lotinga har hele sagen om Flemming Erichsens ansættelse har været hemmelighedsfuld og uklar. Han har nu søgt om aktindsigt.

-Læg dog tingene frem og så kan vi selv se på det. Har man rent mel i posen kan man jo bare vise det, siger Peter Lotinga.

Ifølge Peter Lotinga fik Flemming Erichsen jobbet, fordi han blev vraget som borgmester i den nye storkommune Slagelse.

-Der er nok mange der synes, at han skulle have et plaster på såret, når han nu ikke blev borgmester i Slagelse, siger Peter Lotinga.

Slagelses borgmester mener det er helt naturligt, at en afgående borgmester får en stor stilling ved kommunen.

-Man er et kendt ansigt som borgmester og skal tænke sig godt om i forhold til det at søge en stilling. Men det er vel også rimeligt at en borgmester kan søge et job og få det, slutter Lis Tribler.

Det er desværre ikke lykkedes TV2 Øst, at få en kommentar fra sagens hovedperson - Flemming Erichsen - i dag.