AMU-nedtur koster 20 job i Næstved

Den dårlige økonomi på AMU, manglende efterspørgsel og aflyste kurser koster nu 20 ansatte jobbet på EUC - Erhvervsuddannelsescenter

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den dårlige økonomi på AMU, manglende efterspørgsel og aflyste kurser koster nu 20 ansatte jobbet på EUC - Erhvervsuddannelsescenter - Sjælland i Næstved, skriver Nyhedsbrevet 3F.

De fleste af fyringerne er på voksen- og efteruddannelsesområdet, oplyser kursuschef Johnny Bengtson.

- Travlhed på virksomhederne betyder mindre efterspørgsel. Men samtidig gør den basalt dårlige økonomi på AMU, at vi ikke har økonomisk dækning på de fleste af kurserne. Tilskuddet fra staten dækker ikke som tidligere de faktiske omkostninger ved at køre kurserne. Så længe den skævhed ikke bliver rettet op, bliver det ved med at gå galt, siger Johnny Bengtson til Nyhedsbrevet 3F.

I den forbindelse er han irriteret over, at den analyse, der netop skal danne grundlag for genopretning af økonomien på de nødlidende AMU-skoler, er stærkt forsinket.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) lovede ellers i Folketinget, at den ville være klar midt i maj, men nu kommer den først til efteråret.

- Der må være noget meget spændende i analysen, siden den lader vente så længe på sig. Men havde vi haft analysen, og havde vi kunnet se længere frem i tiden på AMU-vilkårene, kunne det have påvirket de mange fyringer, siger kursuschefen.