Ammnitzbøll uenig i radikal kovending

Margrethe Vestagers forsøg på at lægge udlændingepolitikken død sammen med Socialdemokraterne, møder modstand i hendes egen folketingsgruppe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Som Politiken skrev i går har Det Radikale Venstre foretaget et historisk kursskifte i udlændingepolitikken, idet partiet har accepteret at sidde med i en SR-regering, hvor både 24-års reglen og de stramme tilknytningsregler for at komme til Danmark består - også selv om partiet er imod de to regler. Men blot et døgn efter R-ledelsen lancerede den nye strategi, bliver den skudt ned af partifæller på Christiansborg.

- For mig er tilknytningskravet virkelig hjerteblod, siger folketingsmedlem Charlotte Fischer:

Det får Charlotte Fischer til at tvivle på, om hun overhovedet kan sidde med i en sådan regering efter et valg.

- Jeg er alvorlig i tvivl, om jeg kan sidde med i en regering, som accepterer tilknytningskravet. Det er en meget stor mundfuld for mig det her, siger hun.

Folketingsgruppens forhenværende udlændingeordfører Simon Emil Ammitzbøll, at R-ledelsen har begået en fejl ved at forhandle med Socialdemokraterne under valgkampen:

- Vi skal stå fast på, at vi vil have nogle andre regler på familiesammenføringsområdet. Og skal der laves kompromiser på det her område, så skal de laves efter valg, siger han.

Den hårde kritik får dog ikke næstformand i den radikale folketingsgruppe, Morten Østergaard, til at ændre partiets udlændingestrategi. Han står last og brast med Margrethe Vestager, som i går slog fast, at gamle regler ikke skal stå i vejen for regeringsdannelse - heller ikke 24-års reglen og tilknytningskravet.