Ammitzbøll i hed flirt med Khader

De Radikales Simon Emil Ammitzbøll kan være på vej til Liberal Alliance. Han har stadig ikke bilagt striden med partileder Margrethe Vestager (R).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den radikale politiker Simon Emil Ammitzbøll har tilsyneladende indledt et dobbeltspil om sin politiske fremtid. Officielt har han en dialog kørende med den radikale leder Margrethe Vestager efter sit kradsbørstige angreb på den radikale partiledelse for tre uger siden. Et møde mellem Vestager og Ammitzbøll skulle fredag have afklaret striden, men mødet endte uden konklusion.

Sideløbende har Ammitzbøll kontakter til partiet Liberal Alliance. Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten har forbindelsen til særligt politisk ordfører Anders Samuelsen (LA) været tæt. Hidtil har Ammitzbølls modstand mod 24-års-reglen og tilknytningskravet været den mest afgørende forhindring for et eventuelt partiskifte. Men for øjeblikket arbejder Liberal Alliance med planer om at ændre dets udlændingepolitik i mere liberal retning. Om det sker, er stadig uklart, men det kunne blive en begrundelse for et partiskifte. Direkte adspurgt undlader Ammitzbøll at afvise, at han går med overvejelser om en fremtid hos Liberal Alliance.

  - Jeg er medlem af Det Radikale Venstre og synes overhovedet ikke, at der er grund til spekulationer i den retning, lød hans eneste kommentar til flirterierne med partistifter Naser Khader og co.  Hverken Ammitzbøll eller Vestager er specielt meddelsomme i forhold til deres dialog om den kronik i Berlingske Tidende, som udløste hele balladen.

  - Det, vi talte om bliver foreløbigt mellem os, og det gælder også spørgsmålet om, hvordan vi håndterer det videre, siger Margrethe Vestager. Samme besked kommer fra Simon Emil Ammitzbøll.

  - Vi skal mødes igen i den kommende uge. Derfor er der ikke mere at sige i denne omgang, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

/ritzau/