Alternativ trafik-kampagne

I en lille sydsjællandsk landsby har de fået nok af fart-bøller, som drøner gennem byen uden at se sig for. Derfor har beboerne startet deres helt egen trafik-kampagne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En af beboerne på Nyskovvej i Hammer-Torup, Jesper Nielsen, fik idéen til kampagnen, da han så et indslag i fjernsynet om en by i Jylland, som har gjort nogenlunde det samme.

- Allerede samme dag, som vi satte skiltene ud, kunne vi se, at folk begyndte at sætte farten ned. De var nysgerrige efter at se, hvad der står, siger Jesper Nielsen, som selv har fire børn mellem ét og ni år.

- Vi håber på, at dem, der kører for stærkt, får noget at tænke over, så de sætter farten ned. Det er jo ikke nogen motorvej, fortsætter han.

Bylauget i Hammer-Torup har igennem mange år forsøgt at få kommunen til at sætte fartdæmpende foranstaltninger op i byen - dog uden held. Men nu ser det ud til, at det lykkes. Ifølge Malene Brogaard, som også bor på Nyskovvej, vil kommunen efter påske sætte en trafiktæller op. Herefter er det så op til fagfolk at vurdere, om der for eksempel skal anlægges vejbump.

Indtil videre nøjes beboerne i Hammer-Torup dog med deres egen kampagne.

- Det har givet resultat, så det er bestemt bedre end ingenting, siger Tommy Jørgensen, som er far til en 8-årig pige.