¨

Aktionærer: Finanstilsynet vildleder om Spar Lolland

Foto: TV ØST

Kriseramte Spar Lolland er blevet en dyr fornøjelse for de private aktionærer. Nu overvejer de at anlægge sag mod Finanstilsynet for vildledning.

Alle tal ikke på bordet

Finanstilsynet har ikke gjort deres arbejde i Spar Lolland godt nok.

Det mener formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, der nu i særdeles skarpe vendinger kritiserer Finanstilsynet for deres kontrol af Spar Lolland.

Spar Lolland blev i foråret udsat for en angiveligt meget grundig gennemgang af bankens økonomi – men den kriseramte bank har siden været nødt til at gennemførestore nedskrivninger.

Og det viser, at tilsynet ikke har været grundige nok overfor banken, siger Niels Mengel til dagbladet Børsen.

Finanstilsynet havde ikke ryddet op

- Det kan jo ikke være rigtigt, at vi har nogle tilsynsmyndigheder, der gang på gang ser ud til ikke at kunne udføre rollen helt korrekt – forstået på den måde, at der udsendes signaler om, at der er ryddet op, når der ikke er det alligevel, siger han til avisen.

Efter forårets kontrol har prisen på bankens aktier været stigende. Men tendensen vendte, da det kom frem, at bankens solvens nu var helt nede på 65 millioner kroner.

- De aktionærer, der har købt aktier i denne periode, føler jo med rette, at de er blevet snydt. Det er for os en alvorlig sag, siger Niels Mengel.

Overvejer retssag

Dansk Aktionærforening overvejer nu at gennemføre en retssag om Spar Lolland mod Finanstilsynet. En lignende sag kører allerede mod Finanstilsynet som del del af retsopgøret i den krakkede Amagerbank.

Finanstilsynet afviser dog aktionærernes kritik.

Her mener man, at det er naturligt, at svage kunder i en krisetid kan blive endnu svagere, hvilket dermed også kan påvirke bankens økonomi.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App