Afviser pant på udenlandske dåser

Det flyder med affald mange steder i regionen. Men miljøministeren vil ikke indføre pant på udenlandske øl- og sodavandsdåser. Det kunne ellers få folk til at tage dåserne med sig, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Men miljøminister Troels Lund Poulsen (V) tror ikke meget på den ide. Han mener ikke, at pant på de udenlandske dåser vil løse noget af problemet med affald, der efterlades langs vejene og andre steder i naturen.

At affaldet flyder er der ingen tvivl om. Sidste år indsamlede frivillige i løbet af en uge 187.000 tons affald i hele landet. Deri blandt 170.000 dåser. Danmarks Naturfredningsforening siger derfor til TV2 Øst, at de mener, man bør indføre pant på den udenlandske dåser, da de også er en del af problemet.

Men miljøminister Troels Lund Poulsen siger:

- Der er allerede i dag masser af dåser, der bliver smidt i naturen, som man kan få pant for. Så det mener jeg ikke er løsningen, siger Troels Lund Poulsen til TV2 Øst.

Ministeren har derimod et lovforslag på vej, der vil hæve bøden for at smide affald i naturen fra 1000 til 5000 kroner.

Men det giver præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bischopp-Larsen ikke meget for:

- Det vil jo kræve, at folk faktisk blev taget på fersk gerning. Det tvivler jeg på, at politiet har ressourcer til, siger hun til TV2 Øst.