¨

Ældre må vente

Foto: TV ØST

Ældresagen er ikke tilfreds med, at DSB efter fire måneder endnu ikke er færdig med en undersøgelse af pensionisters forhold med rejsekort.

Mens Rejsekortet netop nu udbredes til hele landet, er der stadig problemer med at gennemskue kortets prisstruktur her i regionen.

Først på året kom det frem, at pensionister med Rejsekort i nogle tilfælde kommer til at betale lang mere end almindelig billet-pris på visse strækninger.

Derfor igangsatte DSB en undersøgelse, blandt andet for at finde ud af, om de berørte pensionister skal kompenseres.

En af de utilfredse pensionister er Else Jensen fra Sydsjælland, der med Rejsekortet pludselig skulle betale 47,04 kroner for en pensionistbillet på rabattrin 6 mellem Vindbyholt og Kalundborg. Denne samme rejse for en almindelig voksenbillet på samme rabattrin kostede kun 7,56 kroner.

 

- Det kan ikke være rigtigt, at kunder som Else Jensen skal vente i månedsvis for at få svar fra DSB. Det er jo tale om en drastisk prisstigning, og konsekvensen kan blive, at færre ældre har råd til at bruge den offentlige transport, siger Maria Luisa Højbjerg, der er souchef i Ældre Sagen.

Den foreløbige melding er, at undersøgelsen er færdig i midten af juli.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App