Advarer mod livsfarlige stunts

Blandt unge er det populært at kaste sig ud i halsbrækkende stunts og lægge en video af det på nettet. Men de risikerer at deres forsikring ikke dækker, hvis det går alvorligt galt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er flere gange gået galt, når børn og unge har kastet sig ud i stunts med henblik på at vise det på nettet. I februar måned var en 12-årig dreng tæt på at dø, da han kom galt afsted i en optagelse som var inspireret af det amerikanske fænomen Jackass.

youtube er der mange optagelser af danske unge, der har ladet sig inspirere af jackass. Man kan se, hvordan nogle unge glider hen over et plasticbord, hvor der er ild i noget brandbart væske. Det ender med at en af dem får alvorlige forbrændinger og må tage på Holbæk Sygehus.

I en anden optagelse ser man en ung mand frivilligt lade sig pakke ind i en papkasse, som derefter bliver skubbet ud over en skrænt. Den slagts stunts er direkte livsfarlige, siger den professionelle stuntman Martin Spang Olsen til TV2 Øst.

Og hvis ulykken sker, så skal de unge ikke regne med, at de får nogen erstatning fra forsikringen, hvis forsikringsselskabet opdager, at de unge med vilje har kastet sig ud i de farlige stunts.

Derfor advarer Forsikringsoplysningen nu de unge om at gå amok i bedste Jackass-stil. Hvis de f.eks. lemlæstes eller brækker ryggen, så er der ingen dækning fra forsikringen, siger konsulent Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen til TV2 Øst.

/* */

Du kan se nogle eksempler på stunts herunder:

En ung mand måtte en tur på Holbæk Sygehus med forbrændinger, efter han hoppede ned i et brændende bord:

En dreng slår en anden med baseballbat:

Ung mand i papkasse bliver rullet ned ad en skrænt:

En samling blandede stunts: