Adfærdsproblemer får hunde aflivet

Adfærdsvanskelige hunde står for en femtedel af aflivningerne. En lokal kredsformand i Dyrenes Beskyttelse vil nu have fat i folk, inden de køber hund, så færre hunde ender livet med en dødelig indsprøjtning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den otte-årige labrador Zeus løber i dag rundt og har det fint, men for få år siden var den tæt på at ende på en dyreklinik og få det sidste stik.

- Jeg kunne ikke gå nogen steder. Den angreb alle andre hunde på grund af angst, så jeg overvejede at få den aflivet, siger Lene Bak fra Sorø om sin hund.

Mange hundeejere orker ikke kampen. Hver femte aflivning skyldes adfærdsproblemer, viser en ny undersøgelse fra Dyrenes Beskyttelse.

- Det er trist at hundene betaler oprisen fordi vi mennesker ikke forstår eller formår at løfte opgaven at opdrage en hund, siger Torben Elmedal, der er kredsformand i Holbæk for Dyrenes Beskyttelse.

Lise Lindegaard Andersen er adfærdsspecialist i hunde og har en hundeskole i Sorø. Hun oplever, at folk med problemer generelt ikke har forstået, hvad det kræver at have hund.

- De forstår ikke at sætte grænser og har ikke lært hvilke redskaber, de skal bruge for at sige "nej" overfor en hund, fortæller Lise Lindegaard Andersen.

Både på hundeskolen og i Dyrenes Beskyttelse ønsker man, at folk ikke bare vælger hund efter udseende. Den skal også passe ind i ens hverdag og til ens sind.

Aflivningsraten af hunde på grund af adfærdsproblemer er ikke blevet bedre de sidste mange år på trods af kampagner fra Dyrenes Beskyttelse. Nu vil Torben Elmedal have foreningens bestyrelse til at lave om, så man får fat i folk, inden de vælger den forkerte hund.


Nyhedsoverblik