95-årig fik skåret baglomme op

En tyv valgte forleden at bruge en noget usædvanlig måde for at komme i lommen på en 95-årig mand i Jyderup og snuppe hans pung.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 95-årig mand fra Svebølle var udsat for et noget atypisk tyveri forleden. Manden havde hævet penge ved Eurospar i Jyderup og efterfølgende handlet i forretningen. Bagefter tog han til Svebølle og betalte regninger på postkontoret, men først da banken ringede til ham, opdagede han, at han under sin tur havde været udsat for noget kriminelt.

Banken kunne fortælle, at en person havde hævet 11.000 kroner på hans kort i Kalundborg, og da den 95-årige ville undersøge sagen og kigge i sin pung, opdagede han, at hans baglomme var blevet skåret op med et lille snit på cirka 5 centimeter.

Opdagede intet

Tyven har formentligt lavet snittet, snuppet pungen, taget dankortet ud og lagt pungen tilbage i lommen.

- Det er et klassisk tricktyveri, hvor en ældre borger bliver udsat for det, men metoden, må jeg sige, er ny. Desværre har den 95-årige ikke opdaget nogen skubbe til ham eller være tæt på ham. Måske har han haft løse bukser på og derfor ikke opdaget, at nogen skar dem op, men han havde dem på, da han anmeldte tyveriet, så vi kunne se, at nogen havde snittet i lommen, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Tyveriet skete tirsdag den 18. marts, men blev først anmeldt til politiet i går den 24. Har nogen oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 114.