500.000 kroner til socialt udsatte

Socialt udsatte borgere i Odsherred Kommune skal kunne kommunikere digitalt med for eksempel kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Over en fireårig periode vil Odsherred Kommune modtage 500.000 kroner, som skal hjælpe socialt udsatte med at klare sig i den digitale verden. Det skriver Social - og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges på at lære socialt udsatte borgere på kommunens væresteder at kommunikere digitalt med offentlige myndigheder og hinanden.

- Mere og mere kontakt mellem borgere og det offentlige foregår digitalt, og det er vigtigt, at vi tilbyder adgang til IT og undervisning i IT til de borgere, som ikke i dag anvender de eksisterende tilbud. Den Digitale Håndsrækning er et godt eksempel på et projekt, der hjælper socialt udsatte borgere til at komme med på IT-bølgen. Projektet uddanner udsatte borgere til at blive frivillige digitale ambassadører, så de kan hjælpe andre socialt udsatte borgere med IT. Det er vigtigt at støtte, så vi ikke lader nogen i stikken, siger Social og Integrationsminister, Karen Hækkerup.

Pengene kommer fra den syv millioner kroner store pulje "Klar til den digitale verden", som har delt penge ud til i alt 17 projekter i Danmark.


Nyhedsoverblik