30.000 danske mænd vil have sex med børn

Red Barnet vurderer - efter Ekstra Bladets afsløringer af mænd, der ønsker sex med helt unge piger, hvor en soldat fra Korsør blev afsløret i går - at der er tale om cirka 30.000 voksne danske mænd, der fantaserer om sex med børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tallet er baseret på udenlandske undersøgelser. Det skriver metroXpress.

Ifølge sexolog og psykolog Tho-mas Hammerbrink, der har behandlet pædofile i årevis, er voksnes fantasier om sex med børn og helt unge forholdsvis almindelige.

- Men det er vigtigt at huske, at fantasi og virkelighed ikke er det samme. Man kan godt have fantasierne uden at udleve dem, understreger han.

Alle slags voksne
Både Thomas Hammerbrink og psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet, forklarer, at det er folk fra alle samfundslag, som har seksuelle fantasier om børn.

- Mange går rundt med kliche-agtige forestillinger om seksuelle krænkere som nørdede personer uden
uddannelse. Men de, der surfer børneporno, er alle lige fra direktøren og dommeren til indvandreren i kiosken, siger Kuno Sørensen, der forklarer, at det kan være tilfældigheder, der kan få dem til at handle på deres lyster:

- Det kan være, de er på forretningsrejse i Østen, og pludselig dukker muligheden op. De er langt hjemmefra og bliver grebet af muligheden. Det kan også være nogle, som bliver skilt eller får en anden krise, der
ændrer deres liv. Den slags kan få folk til at miste kontrollen.

Vi dyrker ungdommen
Forskerne ved kun lidt om, hvorfor nogle tænder på sex med børn.

- Men der er en generel dyrkelse af ungdommen og den næsten umodne krop. Se fotomodellerne: radmagre med kroppe, hvor de kvindelige former kun anes. Det dyrker vi i hele samfundet, siger Thomas Hammerbrink.

Både han og Kuno Sørensen efterlyser mere forskning på området.

- Vi ved alt for lidt, og trods flere store sager om pædofili herhjemme er der de seneste 10 år stort set ikke forsket i området, supplerer Thomas Hammerbrink.

/ritzau/