17-årig dømt for stribe af bankrøverier

En 17-årig har fået seks års fængsel for flere røverier sidste år - blandt andet et i Nørre Alslev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Seks bankrøverier, blandt andet et i Nørre Alslev i fjor, udløste fredag en straf på seks års fængsel til en 17-årig dreng fra København. Det skriver folketidende.dk

Sammen med tre kammerater brød han 22. november ind i Nordeas filial i Nørre Alslev. Her truede de med kniv og koben bankpersonalet til at åbne en kasse og en skuffe - og herfra stjal de 678.000 kroner.

Røveriet i banken var meget voldsomt. Et skrivebord blev væltet, og en af røverne slog en bankansat med kobenet. Derefter stak de fire røvere af i to stjålne biler.

En 19-årig mand, der var med i Nørre Alslev, er tidligere idømt to års fængsel for sin andel. To andre mangler stadig at få dom for dette røveri. Røveriet i Nørre Alslev var det sidste i en række på seks, som gruppen af unge røvere gennemførte sidste efterår. De fire af røverierne fandt sted i Københavns-området, mens det femte skete i Herfølge.

Samlet gav røverierne med det i Nørre Alslev et udbytte på næsten en million kroner.

Ved to af røverierne truede den 17-årige med en skarpladt pistol, og det blev han også dømt for i retten i Nykøbing F. Han udbad sig betænkningstid med hensyn til en mulig anke af byrettens dom.