¨

17-årig dømt for stribe af bankrøverier

En 17-årig har fået seks års fængsel for flere røverier sidste år - blandt andet et i Nørre Alslev.

Seks bankrøverier, blandt andet et i Nørre Alslev i fjor, udløste fredag en straf på seks års fængsel til en 17-årig dreng fra København. Det skriver folketidende.dk

Sammen med tre kammerater brød han 22. november ind i Nordeas filial i Nørre Alslev. Her truede de med kniv og koben bankpersonalet til at åbne en kasse og en skuffe - og herfra stjal de 678.000 kroner.

Røveriet i banken var meget voldsomt. Et skrivebord blev væltet, og en af røverne slog en bankansat med kobenet. Derefter stak de fire røvere af i to stjålne biler.

En 19-årig mand, der var med i Nørre Alslev, er tidligere idømt to års fængsel for sin andel. To andre mangler stadig at få dom for dette røveri. Røveriet i Nørre Alslev var det sidste i en række på seks, som gruppen af unge røvere gennemførte sidste efterår. De fire af røverierne fandt sted i Københavns-området, mens det femte skete i Herfølge.

Samlet gav røverierne med det i Nørre Alslev et udbytte på næsten en million kroner.

Ved to af røverierne truede den 17-årige med en skarpladt pistol, og det blev han også dømt for i retten i Nykøbing F. Han udbad sig betænkningstid med hensyn til en mulig anke af byrettens dom.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App