142,5 mio til erhvervslivet

Region Sjællands Vækstforum vil bruge 142,5 mio. kroner på at styrke erhvervslivet på Sjælland

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vækstforum Sjælland vil skærpe konkurrenceevnen skal hos de sjællandske virksomheder. Det er områder som transport, byggeri og miljø og energi der især skal styrkes, men turismeindustrien og fødevareerhvervet skal også have et løft.

- Sjælland har masser af dygtige virksomheder, og Vækstforum Sjælland vil sikre, at de kompetenceklynger, der er i regionen bevarer deres førerposition. Samtidig viser vi med vores handlingsplan for 2008, at vi satser på at identificere og udvikle nye stærke styrkepositioner, siger formand for Vækstforum Sjælland, Kristian Ebbensgaard.

Også etableringen af et demonstrationsanlæg for biobrændstoffer og udsigten til en Femern forbindelse  har Vækstforum Sjællands interesse. Alene i konstruktionen af Femern forbindelsen gemmer der sig formentlig opgaver for milliarder til lokale virksomheder.

- Den kommende Femern Bælt forbindelse forventes at få stor betydning for erhvervslivet på hele Sjælland, og det er vores opgave at sørge for, at regionens virksomheder udnytter de muligheder, der opstår både i forbindelse med etableringen og når forbindelsen er etableret, siger Kristian Ebbensgaard.