14 portører takker ja til efteruddannelse

Ifølge FOAs oplysninger har 14 portører takket ja til at efteruddanne sig til serviceassistent. Region Sjælland ønsker ikke at kommentere sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag skulle 22 portører tage stilling til, om de vil efteruddannes til serviceassistenter eller om de vil betragte sig som fyrede. 

FOA oplyser, at indtil videre er det 18 portører, der har svaret. Ud af de 18 har 14 svaret ja. Samtidig oplyser FOA, at fire hverken har svaret ja eller nej, men sendt et spørgsmål retur til Region Sjælland. 

Tallene har FOA fra tillidsrepræsentanter og andre kilder tæt på portørerne, derfor er besvarelserne altså ikke verificeret endnu. 

Regionen har brudt forpligtelse

Klokken 12 i dag skulle de 22 medarbejdere, der har fået et varslingsbrev, afgøre, om de vil skifte til en serviceassistentoverenskomst eller lade sig afskedige per 31. januar 2019. 

Sagen om de 22 portører, der har modtaget et varslingsbrev er kommet for Arbejdsretten. FOA og LO mener nemlig, at regionen har brudt med den forpligtelse, overenskomsten indeholder, da de gav 20 portører besked på at vælge mellem at skifte over til en serviceassistentoverenskomst eller at se sig selv som opsagt.

Denne sag bliver først berammet den 31. august. 

TV ØST har forsøgt at få besvarelserne fra Region Sjælland, men da de vurdere sagen som fortrolig mellem portørerne og regionen, vil de ikke offentliggøre dem.