14-årig bag to røverier

En 14-årig dreng har tilstået to røverier i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En blot 14-årig danskfødt dreng har tilstået de to seneste røverier mod tankstationer i Nykøbing. Drengen blev anholdt i går, fordi man mistænkte ham for at stå bag røveriet mod Q8-tanken på Vesterskovvej i Nykøbing lørdag aften.

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Drengen kom ved 23-tiden ind og truede med en kniv den kvindelige ekspedient til at udlevere pengene i kassen. Politiet havde i forvejen drengen mistænkt for også at stå bag et lignende knivrøveri mod OK-tanken på Grønsundsvej i Nykøbing 27. september. Også her truede røveren med en kniv, men her måtte han gå tomhændet derfra, da personalet låste sig inde i et baglokale.

Under afhøringen tilstod den 14-årige begge røverier. Politiet har også haft anholdt og afhørt en 17-årig danskfødt dreng i sagen, men hvad hans rolle har været, ønsker vicepolitikommissær Ove Groth ikke at komme nærmere ind på. Drengen er løsladt igen, da politiet ikke mener, der er grundlag for at kræve ham varetægtsfængslet. Den 17-årige er kun sigtet for at have haft andel i røveriet mod Q8-tanken i lørdags. Hans forklaring til politiet harmonerer i øvrigt stort set med det, som den 14-årige har fortalt, oplyser Ove Groth.

Politiet betragter dermed de to røverier som opklarede.