12-årig råbte bøsserøv og blev sparket i ansigtet

En 12-årig dreng råbte bøsserøv efter en 15-årig dreng. Det resulterede i et spark i ansigtet. Den 15-årige fik i dag en betinget dom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 15-årig dreng blev i dag dømt en betinget dom uden tidsangivelse. Dommen skyldes en episode tilbage i oktober, skriver Lolland Falsters Folketidende.

To drenge opholdt sig i skolegården på Byskolen i Rødby i et frikvarter den 4. oktober. Den ene tabte sin medbragte drikkedunk.

Forbi kommer to 9. klasser - den ene sparker til drikkedunken, og det fik den 12-årige ejer til at råbe "Bøsserøv!" efter ham. Hans ven bakkede ham op og sagde "Det er rigtigt, du må ikke lyve!", hvilket i følge vidneforklaringerne skulle betyde, "ja det er sandt, du er bøsse", skriver Folketidende.

Det kostede først vennen en "dumflad" - et slag i hovedet - og bagefter gik det ud over den 12-årige, der lagde ud med at råbe "bøsserøv".

Han forklarede i retten at 9. klasse-eleverne vred armen om på ham og sparkede ham i hovedet, så han blødte fra læben.

Den 15-årige dreng modtog en dom uden tidsangivelse. Dommen gælder i et år, og hvis der ikke sker andre lovovertrædelser, sker der ikke mere i sagen.

Forsvareren udbad sig betænkningstid.