¨

10. klasse udfordrede flygtninge i fodbold

Foto: TV ØST

Med et velgørende formål i sigte udfordrede X-class en flok flygtninge i fodbold. Det skete i forbindelse med skolens emneuge med fokus på gode gerninger.

I UV-hallen i Slagelse fyldes luften af hep og huj.

En bold brager mod banderne, skosålerne skriger mod gulvet, og der bliver bandet på dansk og tre-fire andre sprog.

Det er etnisk danske drenge og flygtninge fra asylcentrene i henholdsvis Sigerslev på Stevns og Avnstrup i Hvalsø, der krydser klinger på gulvet i hallen.

- Det er sjovt at spille mod nogle andre, end vi plejer. Jeg er bange for, vi undervurderede dem lidt i begyndelsen, fortæller Thinus Andrew fra udfordrerne fra fodboldlinjen på X-Class i Slagelse.

Ali Morady stemmer i.

- Det er vildt sjovt, for vi har normalt ikke en ordentlig bane selv, vi kan øve på, siger han.

Han flygtning fra Afghanistan, og bor for tiden i asylcentret i Hvalsø, men er på besøg som fodboldkombattant i dag.

Gode gerninger

Det hele er kommet i stand i forbindelsen med X-Class' emneuge, som de dedikerer til at gøre gode gerninger. Til gengæld har de fået den aftale i hus med Ole Kirk Fonden, at de kan tjene 25 kroner til Danmarksindsamlingen per god gerning.

Og så gør det jo ikke noget, man hygger sig imens.

- Meningen med det hele i dag er i lige så høj grad, at drengene skal lære, at der findes mere end bare dem selv. Det håber vi, dagens samvær me flygtningene kan bringe, siger Thomas Eriksen, der er lærer på X-Class.

Udfordringen står stadig

Thinus og Ali har begge fået høvl i dagens kampe, og dagens turneringsvindere endte faktisk med at blive flygtningene fra Sigerslev ved Store Heddinge.

- Jeg er klar. Jeg håber, vi kan gøre det igen.

01:45 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App