1 års fængsel til tidligere falckredder

Retten i Næstved har fredag idømt en 40-årig tidligere falckredder 1 års fængsel for at have voldtaget en 17-årig pige, der var patient i Falcks ambulance.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En tidligere falckredder er fredag fundet skyldig i voldtægt af en 17-årig pige, der var patient i den ambulance, som den 40-årige arbejdede i.

Retten i Næstved har idømt ham 1 års fængsel for voldtægten og har blandt andet lagt vægt på pigens forklaring og på sagens tekniske beviser.

Den 1. september klokken 2.47 hentede den 40-årige mand og en kollega den 17-årige pige i Sneslev Forsamlingshus, hvor hun var blevet så påvirket, at nogle venner havde tilkaldt en ambulance. En veninde satte sig ind på passagersædet ved siden af chaufføren, mens den 17-årige var bagi sammen med den 40-årige redder.

Forklaring: Hun ville selv

Her skulle han på den halve times kørsel til Slagelse Sygehus have onaneret sit lem med pigens hånd, stukket sit lem ind i hendes mund og til sidst trukket strømpebukser og trusser af hende og voldtaget hende.

I retten har han nægtet sig skyldig i voldtægt og forklaret, at pigen selv holdt sin hånd ned foran sit skridt, som om hun onanerede og derefter tog hånden hen til falckredderens skridt adskillige gange. Han forklarede videre, at han derfor lod sig rive med af situationen, fordi den 17-årige pige kælede for ham.

Anklager gav ikke meget for forklaring

Den forklaring gav anklager Jeanette Vincentz Andersen dog ikke meget for. Specielt fordi pigen var så påvirket, at hun i lang tid ikke var til at komme i kontakt med, og fordi normale mennesker scorer 15 på en skala over bevisthed, mens den 17-årige pige på det tidspunkt opnåede en score på bare 4. Først da hun kom til sig selv på Slagelse Sygehus, fortalte hun sin veninde, at der var sket noget mærkeligt i ambulancen.

Den 40-årige mand valgte umiddelbart efter, at sagen kom frem at sige sit job op og tage navneforandring. Han har valgt at anke dommen til frifindelse.