Zoo oversvømmet efter store mængder regn - kan ikke modtage flere dyr

De enorme mængder regnvand har lagt et kæmpe pres på Odsherred ZOO og Rescue Center, hvor dyrene har brug for tørre folde til at kunne trives.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De store mængder nedbør, der er faldet i de seneste uger, kan nu for alvor mærkes i Odsherred.

I Odsherred Zoo og Rescue Center begynder vandmængderne nu også at give problemer.

Stedet er hjem for dyr, der alle er reddet fra hårde skæbner. Det kan være forsøgsdyr, overskudsdyr fra andre zoologiske haver eller ulovlige dyr, der er blevet fjernet fra private.

I det eksotiske Rescue Center må aberne holde sig fra jorden eller blive indendørs for ikke at få våde poter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Flere steder i dyrehaven er arealer oversvømmet af vand. Det betyder, at stedet ikke kan modtage flere dyr.
Flere steder i dyrehaven er arealer oversvømmet af vand. Det betyder, at stedet ikke kan modtage flere dyr. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Oversvømmelserne er så store, at daglig leder Joan Thygesen har måtte droppe at få zebraerne hjem, efter deres fold er blevet omdannet til en sø.

- De skulle have boet her, men jeg har måtte aflyse. Jeg kan ikke komme zebraerne ind i en fold, hvor der ser sådan her ud, forklarer den daglige leder.

Overalt er stier fyldte med små søer og store vandpytter. Dyrene, der alle er reddet fra hårde skæbner, har ifølge den daglige leder brug for ordentlige forhold.

- Det er uholdbart at have så våde folde, det er ikke en situation, vi kan fortsætte med. Dyrene skal have tørre folde, det handler om deres trivsel, fortæller hun til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

Oversvømmelserne er så store, at daglig leder Joan Thygesen har måtte droppe at få zebraerne hjem, efter deres fold er blevet omdannet til en sø.
Oversvømmelserne er så store, at daglig leder Joan Thygesen har måtte droppe at få zebraerne hjem, efter deres fold er blevet omdannet til en sø. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Taknemmelig for støtte

Med grus har dyrepasserne forsøgt at gøre kål på oversvømmelserne, men det har ikke været nok.

- Vi er syv mennesker, der hver dag tager os af dyrene her om vinteren. Vi bruger mindst halvdelen af tiden på at sørge for, at foldene er tålelige og tørre, siger Joan Thygesen til TV2 ØST.

Det ultimative for parken vil være at få lavet et helt nyt dræn, der kan lede de store vandmasser væk. Det kan blive en kostelig affære på op mod 800.000 kroner.

- Det er vores langsigtede mål, det er vi simpelthen nødt til, siger hun.

Et medlem fra bestyrelsen foreslog, at hun lavede et opslag på Facebook, hvor de bad om økonomisk hjælp.

- Det kom bag på os, at der har været så mange, der har haft lyst til at hjælpe os, fortæller hun til TV2 ØST.


Nyhedsoverblik