¨

Vrede over faste toilettider på plejecenter

Foto: TV ØST

En borger i Odsherred Kommune har klaget over, at kommunen har tildelt hans kone faste toilettider på det plejecenter, hvor hun bor.

Finn Nielsen besøgte i august sin kone på plejecentret Asnæshvile i Asnæs. Her oplevede Finn Nielsen, at personalet ikke reagerede på, at hans kone skulle på toilettet udenfor den faste toilettid.

- Vi ventede i tyve minutter, og da den ansatte endelig kom, så svarede hun, at min kone ikke kunne komme på toilettet, siger Finn Nielsen.

Ifølge Ældresagen sker det på flere plejehjem, at ældre får faste toilettider:

- Det sker desværre flere steder, og det kan have flere konsekvenser, hvis folk ikke kommer på toilettet, når de har behov, siger Margrethe Kähler fra Ældresagen

På baggrund af episoden i august klagede Finn Nielsen til Odsherred Kommune. I et brev svarede kommunaldirektør Thea Hass tilbage. Her står der:

- Du har fremført, at du er utilfreds med, at Alice ikke kunne komme på toilettet, da du bad om det forrige søndag. Jeg har fået oplyst fra Asnæshvile, at der er aftalt faste toilettider for Alice i samråd med hendes læge, og at det er på denne baggrund, at personalet har valgt at holde sig til de aftalte toilettider.

Finn Nielsen er uforstående overfor, at personalet ikke reagerede, da hans kone skulle på toilettet, og at hun har fået faste toilettider.

- Det er helt hen i vejret med de faste toilettider, for man kan da ikke tisse på kommando.

04:28 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App