Vig Festival fyrer medarbejdere efter underskud

Festivalens logistik-leder og en administrativ assistent er opsagt fra begyndelsen af det nye år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter tre år med overskud,  er situationen nu en ganske anden hos Vig Festival. Årets festival har nemlig udløst et underskud.

Som følge heraf har bestyrelsen af Vig Festival nedjusteret deres budget til næste års festival og dermed valgt at fyre festivalens logistikleder og en administrativ assistent.

Det skriver Nordvestnyt.

Svær afsked

Logistik-lederen blev ellers ansat i 2014 som led i en større professionalisering, efter et år med stort overskud i 2013.

- Logistik-lederen og den administrative assistent har gjort en kæmpeindsats, så det er meget svært for os at skulle tage afsked med dem. De er virkelig værdsatte, siger bestyrelsesformand Gustav Møller til Nordvestnyt og tilføjer: 

- Det er en virkelig kedelig situation, vi er kommet i. De var jo kemien til, at festivalen kunne vækste, så det er dybt beklageligt, at vi nu må afskedige dem. Det er jo på ingen måde deres skyld, at vi fik underskud i år, siger 

De to afskedigelser betyder, at der kun sidder to lønnede medarbejdere tilbage på festivalkontoret. En administrativ leder og en bogholder på deltid.

Sammenlignet med de tre foregående rekordår havde Vig Festivalen i år 2000-3000 færre gæster.