¨

Værksted for psykisk handicappede lukkes

Foto: TV ØST

En gruppe borgere i Odsherred må nu give op efter lang tids kamp. Deres værksted i Nykøbing Sjælland lukker om en uge på trods af protester.

Selvom der stadigvæk er plads til et grin i ny og næ, er stemningen ikke hvad den har været på Vibehus værkstedet. Det skal nemlig lukkes inden året er omme.

Beslutningen om at lukke Vibehus blev taget allerede i juni måned. Kommunen forventer at lukningen vil give en besparelse på 2,4 millioner kroner.

 

 - Det var et spørgsmål om, at få pengene til at gå op. Og der valgte vi fra administrativ side at pege på, at vi havde et meget omkostningsfuldt tilbud til en meget lille gruppe brugere, forklarer direktør i Odsherred Kommune, Torben Greve.

 

Siden i sommers har brugerne på Vibehus kæmpet for at få lov at beholde deres værksted. Efter et møde i august lovede Odsherred Kommune at undersøge, om man kunne holde stedet åbent bare et par gange om ugen, og brugerne genfandt optimismen. Men i sidste uge kom så den endelige beslutning: Vibehus lukker den 20. December.

 

 - Jeg er ikke rigtig kommet mig over det der shok. For det betyder jo sådan set, at hele min verden ændrer sig totalt, fortæller Margrethe Nielsen, som er bruger af værkstedet. Hun og de øvrige brugere kæmper alle med psykiske lidelser og nu frygter de for deres helbred.

 

 - Hvis jeg skal til at sidde derhjemme, så ved jeg ikke hvad der sker. Så kan det være, at jeg bliver indlagt igen, siger Elisabeth Jensen, som i øvrigt mener, at det vil blive langt dyrere for kommunen at skulle behandle den slags psykiske nedture, end at holde værkstedet åbent.

 

Brugerne vil nu blive fordelt på nogle af kommunens væresteder, men det er de langt fra tilfredse med.

 

02:02 Luk video

 - Der kan man bare sidde og drikke kaffe og ryge smøger, det kan jeg lige så godt gøre derhjemme. Jeg har været der før, så jeg kender det udemærket, siger Margrethe Nielsen.

 

Kommunen har indkaldt brugerne til et møde i morgen, hvor man skal snakke om deres fremtid. Du kan læse mere om Vibehus her.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App