¨

Udvalgte kommuner får hurtigere internet og bedre mobildækning

Foto: TV ØST

Regeringen har givet otte kommuner i hele landet mulighed for at låne 70 millioner kroner til at få bedre mobildækning og hurtigere internet i lokalområdet.

Borgere og virksomheder i otte kommuner kan se frem til hurtigere internet og bedre mobildækning i lokalområdet. Tre kommuner her i området er med i puljen.

Regeringen har netop givet de otte kommuner fuld låneadgang til forskellige projekter med at udbrede mobildækning og bredbånd. Kommunerne kan således straks gå i gang med at forbedre borgernes og virksomhedernes netforbindelse og mobildækning. Det skriver Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt både for de mennesker, der bor, arbejder eller har sommerhus i yderområderne, at de kan få hurtig adgang til nettet på computeren og mobilen. Det er til gavn for den lokale erhvervsudvikling og for beskæftigelsen, og det gør mange ting nemmere for borgerne. Derfor har regeringen taget initiativ til at sætte ekstra tempo på udbredelsen af bredbånd og mobildækning i landets yderområder. Jeg er tilfreds med, at vi nu kan give otte kommuner en hjælpende hånd til at forbedre internetforbindelsen lokalt. Og jeg håber, andre kommuner, som er interesserede, vil søge lånepuljen inden den næste frist i maj, siger økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).

Her kan du se, hvilke kommuner der kan låne hvad:

  • Odsherred                            3 millioner kroner
  • Faxe                                    4,45 millioner kroner
  • Sorø                                    1,20 millioner kroner
  • Kerteminde                          3,80 millioner kroner
  • Holstebro                              2 millioner kroner
  • Norddjurs                              9 millioner kroner
  • Ringkjøbing-Skjern             42 millioner kroner
  • Skive                                    4 millioner kroner
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App